Sławski Zakład Przetwórstwa Mięsa i Drobiu Balcerzak i Spółka

Jest największym w branży w województwie lubuskim i jednym z największych i najnowocześniejszych w Polsce. Firma należy do niemieckiej grupy kapitałowej heristo ag, posiada uznaną i renomowaną markę, a co najistotniejsze – stabilną pozycję rynkową.

Firma Balcerzak i Spółka została założona w 1996 roku.

Wcześniejszy właściciel, Pan Klaudiusz Balcerzak zbudował zakład od podstaw i zapoczątkował tworzenie marki Balcerzak i Spółka. Oryginalne receptury połączone z nowoczesnym parkiem maszynowym i zaangażowaniem wszystkich pracowników Firmy stanowią źródło jej sukcesu. Sprawnie działająca grupa przedstawicieli handlowych dociera z naszą ofertą do prawie wszystkich regionów Polski. Kabanosy drobiowe Balcerzak i Spółka można kupić w sklepach i stoiskach mięsno-wędliniarskich i ogólnospożywczych od Białegostoku do Jeleniej Góry i od Szczecina aż do Krosna. Marka Balcerzak i Spółka należy do najbardziej rozpoznawalnych marek naszej branży.

W roku 1999 firma Balcerzak i Spółka uzyskała certyfikat UE uprawniający do eksportu swoich wyrobów na rynki Unii Europejskiej. Za pomocą walorów jakościowych i smakowych firma rozwija sukcesywnie rynki zagraniczne.

Obecnie Firma zatrudnia grupę 600 osób, w tym wysoko wykwalifikowaną kadrę technologów. Produkujemy do 80 ton wyrobów na dobę, naszą ofertę stanowi asortyment ponad 120 produktów. Naszymi odbiorcami są hurtownie, sklepy detaliczne oraz super- i hipermarkety, a także sieci dyskontowe. Obsługą sieci handlowych zajmuje się firma conSup Polska należąca również do grupy heristo ag i dystrybuująca na terenie Polski wysokojakościowe produkty firm należących do grupy.

Certyfikat Zarządzania Jakością IFS (International Food Standard wersja 6) potwierdza wysoką jakość i bezpieczeństwo produktów Firmy.
Balcerzak i Spółka jako pierwsza firma z branży mięsnej zdobyła Certyfikat Ochrony Środowiska DIN ISO 14001.

Firma bardzo znacząco inwestuje w rozwój własnej infrastruktury oraz parku maszynowego. Owocem tych inwestycji jest powstanie m. in. nowoczesnej linii do konfekcjonowania wędlin pod dachem nowej hali.