Wędliny długodojrzewające

to kategoria w Polsce stosunkowo młoda, ale ciesząca się ogromnym zainteresowaniem. Postawiliśmy na tę kategorię, bo wierzymy w nasze unikalne kompetencje w tym zakresie – jako jeden z nielicznych producentów w Polsce mamy doświadczenie oraz możliwości technologiczne do produkcji tych wymagających, najwyższej jakości wyrobów. Wśród wędlin długodojrzewających oferujemy specjały, które spełnią oczekiwania najbardziej wymagających konsumentów, poszukujących wyjątkowych produktów.

Czynnikiem, który determinuje wyjątkowy charakter tych produktów, jest czas. Potrzeba go przede wszystkim na proces dojrzewania, który – w zależności od rodzaju wędliny – może trwać kilka tygodni, a niekiedy nawet i ponad miesiąc. W tym czasie wędlina traci wszystko to, co niepotrzebne, czyli przede wszystkim wodę i staje się tym, co współczesny konsument ceni najbardziej – produktem o naturalnym smaku, z wysoką mięsnością i zwartą konsystencją.

Nie bez znaczenia jest też czas, potrzebny na zebranie doświadczeń – w latach liczymy zaangażowanie naszych pracowników w ciągły rozwój własnych umiejętności oraz udoskonalanie produktów. To dzięki ich pasji i talentom możemy zaoferować tak wyrafinowane wyroby, gwarantując zarówno wysoką ich jakość, jak i wyjątkowy smak długodojrzewających wędlin.

U nas naprawdę smak dojrzewa z czasem!