Od roku 2002 został wdrożony System Zarządzania Jakością ISO 9001 oraz jako pierwsza firma w branży mięsnej w Polsce zakład uzyskał Certyfikat Ochrony Środowiska ISO 14001. Własna podczyszczalnia ścieków oraz rygorystyczne podejście do tematu ekologii czynią z firmy Balcerzak Sp. z o.o. firmę przyjazną środowisku.
Gwarancja jakości i bezpieczeństwa potwierdzona certyfikatem IFS (International Food Standard) świadczy o naszym bezkompromisowym podejściu do zagadnienia jakości i bezpieczeństwa produktów co przejawia się poprzez kontrolę jakości surowców, przez kontrolowany proces produkcji, aż po dostawę produktów na półkę.
Dla wielu odbiorców i konsumentów firma Balcerzak jest synonimem nie tylko smaku, ale tez jakości i bezpieczęństwa produktów.
W naszej ofercie na stałe zagościły wędliny bezglutenowe. Od 2015 r. sukcesywnie poszerzamy asortyment produktów oznaczonych certyfikatem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej - największej organizacji pożytku publicznego pomagającej osobom na diecie bezglutenowej w Polsce.
Uzyskanie certyfikatu "Przekreślonego Kłosa" gwarantuje, że oznaczony produkt jest w 100% bezpieczny dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej, gdyż jako producent spełniliśmy szereg wymogów dotyczących produkcji bezglutenowej i regularnie badamy nasze produkty.
W asortymencie wędlin bezglutenowych oferujemy m.in. cienkie, doskonałe zarówno na zimno jaki i ciepło Frankfurterki surowe, pełne smaku i aromatu dojrzewające kiełbasy, cienko krojone wędliny w plastrach - doskonałe nie tylko na kanapki.
Więcej informacji o celiakii i diecie bezglutenowej dostępne jest na www.celiakia.pl